Acest website foloseste cookie-uri. Navigand in continuare sau inchizand aceasta fereastra, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla detalii | Inchide

Tratamentul bolii parodontale

La Dental Hospital România există un departament specializat în tratamentul afecțiunilor gingivale și al bolii parodontale unde puteți întâlni medici dedicați acestei patologii. Pregătirea medicală a specialiștilor parodontologi din clinica noastră este aliniată celor mai noi cercetări, astfel încât pacienții pot beneficia de tratamente adecvate, la cele mai ridicate standarde.

Boala parodontală reprezintă o afecțiune cu evoluție cronică, progresivă și complexă,  care  interesează structurile de menținere ale dintelui: gingia, ligamentele şi osul. Netratată, evoluția este spre pierderea dinților, cu toate consecințele estetice și funcționale care decurg de aici. Pentru a nu ajunge în astfel de situații neplăcute, care pot influența negativ viața socială, în echipa Dental Hospital România există medici specializați în depistarea, tratarea și oprirea evoluției bolii parodontale. Aceștia sunt cei mai potriviți să consilieze pacienții cu forme mai reduse sau mai grave de boală parodontală, să-i ajute să își însușească metodele și tehnicile de igienă care stopează progresia afecțiunii. Nu în ultimul rând, pacienții trebuie învățați să nu mai perceapă această condiție ca fiind o condamnare și un drum inevitabil spre pierderea, în totalitate, a dinților. În prezent, există tratamente moderne ale acestei boli, iar în echipa Dental Hospital România veți întâlni, cu siguranță, medici competenți și dedicați prevenirii și tratării bolilor parodonțiului.

Complexitatea acestei afecțiuni este determinată de o serie de caracteristici atât în ceea ce privește etiologia/cauzele, cât și diversitatea formelor clinice sau particularitățile evolutive și ale terapiei. În clinica Dental Hospital România puteți beneficia de o programare și de o consultație la un medic specialist parodontolog. Astfel, o să primiți un plan de tratament adresat nevoilor dumneavoastră particulare. Tehnologia modernă și inovatoare, precum și nivelul ridicat de profesionalism al medicilor de la Dental Hospital România sunt atribute care ne recomandă.

Cum previi boala parodontală?

 • îndepărtarea periodică a tartrului/plăcii prin detartraj periodic
 • surfasaj
 • planare radiculară profesională

 

Studiile realizate pentru elucidarea factorilor etiologici implicați au arătat că boala parodontală apare în urma interacțiunii dintre microorganismele conținute în placa bacteriană și particularitățile imunologice ale pacientului. Implicarea factorului microbian a fost pentru prima dată susținută în momentul în care au fost izolate anumite microorganisme în depozitele de pe suprafața dinților pacienților afectați de boala parodontală.

Există dovezi care demonstrează că acumularea plăcii bacteriene duce în timp la inflamație locală la nivelul parodonțiului, care dacă persistă poate declanșa fenomene distructive la nivelul structurilor de susținere a dinților în alveolă.

În timpul consultațiilor sau al controalelor perioadice, medicii clinicii noastre îi consiliază pe pacienți și le oferă detalii despre cum poate fi prevenită boala parodontală. Astfel, gesturi aparent simple care odată însușite capătă un automatism, sunt esențiale pentru a nu suferi consecințele institurii bolii parodontale:

 • Periajul dentar realizat de două ori pe zi, printr-o tehnică corectă și eficientă
 • Folosirea unei paste de dinți adecvată nevoilor oro-dentare ale pacientului
 • Utilizarea măsurilor secundare de igienă orală, recomandate de medicul stomatolog
 • Detartraj și periaj profesional realizat de către medicul stomatolog de două ori pe an
 • La Dental Hospital România, departamentul specializat în diagnosticarea și tratarea bolii parodontele vă oferă următoarele servicii:
 • Consultație preliminară
 • Examinare radiologică completă (radiografie panoramică, radiografii retroalveolare seriate)
 • Igienizare, detartraj supra și subgingival
 • Îndepărtarea factorilor iritativi locali
 • Tratament local antimicrobian și antiinflamator
 • Evaluarea adâncimii pungilor parodontale (parodontometrie)
 • Tratamentul chirurgical al bolii parodontale pentru îndepărtarea țesutului de granulație din pungile parodontale și obținerea reinserției epiteliale
 • Dispensarizarea pacienților cu boală parodontală

Intrebari frecvente

Care sunt primele simptome ale parodontozei?

Boala parodontală se caracterizează prin depuneri de tartru (în special, în spatele incisivilor inferiori), sângerări gingivale și, cel mai grav dintre toate, care sugerează un stadiu avansat al afecțiunii, mobilitatea dinților.

Când apare parodontoza?

Această boală poate apărea începând cu vârsta de 30 de ani, cauzele ei fiind ori genetice, ori determinate de alți factori (diabet, igienă orală precară – tartrul, fumatul excesiv).

Parodontoza se poate trata?

Boala parodontală nu poate fi tratată complet, însă prin vizitele periodice la medicul specialist (de la două la patru controale pe an, în funcție de stadiul în care se află boala), i se poate încetini evoluția.