Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str. Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Fatete dentare

 

 

Estetica este una dintre specialităţile medicale care nu va avea niciodată sfârşit.Într-o lume asaltată de imaginea tinereţii şi frumuseţii perpetue,oamenii vor căuta tot timpul ajutor pentru a obţine imaginea „perfectă”.

Faţetele dentare s-au impus atât de repede deoarece ele îndeplinesc simultan mai multe deziderate importante:

Cel biologic,fiind conservatoare faţă de ţesuturile dentare restante,fără preparaţii subgingivale în majoritatea cazurilor

Cel funcţional, deşi faţetele sunt extrem de subţiri şi casante, ansamblul dinte-faţetă este foarte rezistent în timp

Principiul estetic, ele imitînd aproape perfect dinţii naturali învecinaţi, prin proprietăţile optice ale maselor ceramice

Principiul stabilităţii rezultatelor în timp: faţetele sunt foarte stabile în timp, fără modificări cromatice

Economic: cele mai frecvent folosite astăzi (faţetele felspadice şi cele presate) nu necesită o investiţie suplimentară, costisitoare a laboratorului sau cabinetului, ele putând fi realizate teoretic de către orice medic şi tehnician cu condiţia cunoaşterii şi stăpânirii unor procedee specifice de mare fineţe.

Tratamentul prin faţete dentare reprezintă una din cele mai importante proceduri de estetică dentară.

Principalul scop al faţetelor este de a îmbunătăţi aspectul estetic al unui dinte sau grup de dinţi. Marele avantaj al faţetelor (în comparaţie cu coroanele dentare spre exemplu) este că acestea nu necesită decât o pregătire minoră a dintelui prin slefuire. În acest fel se păstrează o mare parte din structura originală a dintelui.

Faţetele dentare reprezintă un înveliş aplicat peste suprafaţa vestibulară a dinţilor şi reprezintă metoda ideală de a trata/corecta micile imperfecţiuni.

Acestea se aplică pe suprafaţa frontală a dintelui folosind un adeziv special de cimentare, sigilându-l împotriva cariilor şi a imperfecţiunilor date de diferenţele de culoare, formă sau poziţie în raport cu ceilalţi dinţi. Astfel, defectele dinţilor din faţă pot fi “mascate” la perfecţie cu ajutorul faţetelor dentare.

Faţetele se folosesc frecvent în următoarele cazuri:

Dinţi pătaţi, coloraţi profund sau închişi la culoare, defectelor de formare cu pete albe cretoase şi demineralizare, prezenţei unei obturaţii vechi foarte colorate ce conferă un aspect inestetic sau pur şi simplu datorită consumului de cafea, ceai, tutun

Dinţi foarte abrazaţi (tociţi)

Dinţi ciobiţi sau fracturaţi

Dinţi înghesuiţi sau usor malpoziţionaţi

Dinţi cu o formă atipică (ce prezintă cratere pe suprafaţă)

Dinţi cu treme (spaţii) sau diastemă (strungăreaţă)

Faţetele dentare pot fi realizate din material compozit, ceramică (porţelan) sau zirconiu.

Faţetele din compozit pot fi realizate prin două metode: directă şi indirectă. Metoda directă este realizată de către medic în cabinet conform tehnicii directe de faţetare, iar cea indirectă este realizată dupa un model individual în laborator sau în cabinetul stomatologic.

Faţetele integral ceramice (E-MAX) sunt realizate dintr-un porţelan extrem de rezistent şi reuşesc să redea transluciditatea dintelui natural cu mare acurateţe, sunt netede şi impenetrabile, ceea ce înseamnă că în timp dinţii faţetaţi vor rămîne strălucitori şi albi ca în prima zi.

Care sunt avantajele faţetelor ceramice?

Tratament nedureros

Se poate mânca orice

Oferă o estetică deosebită

Zâmbetul perfect într-un timp foarte scurt

Sunt rezistente şi durabile

Nu se pătează şi nu îşi schimbă culoarea

Pot contribui la întărirea dinţilor

Fără sensibilitate după tratament

Culorile pot fi alese

Reduc placa bacteriană ce se formează pe suprafaţa dinţilor

Cu ajutorul sistemului de frezare computerizată, faţetele dentare obţinute arată identic cu dintele natural alăturat, atât din punctul de vedere al culorii, cât şi din punctul de vedere al dimensiunii.

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

programare
online
programare
În urma consultului stomatologic este posibil să vă recomandăm proceduri de chirurgie dentara. Vom fi alături de dumneavoastră pe toată durata procesului!Servicii stomatologice30