Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str. Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Detartraj

Detartraj cu ultrasunete

Sănătatea orală a pacienților este prioritatea noastră.
S-a demonstrat că diversele afecțiuni generale precum: diabetul, bolile cardiace, bolile articulare etc. sunt strâns legate de afecțiunile orale, motiv pentru care, independent de măsurile personale de igiena orală, se impune o curățare profesională și în profunzime a cavității orale. În acest scop, primul pas este detartrajul.

CE ESTE DETARTRAJUL?

Detartrajul este o procedură stomatologică simplă și eficientă, cu un timp de desfășurare relativ scurt, care durează de obicei o singură ședință.

Prin detartraj se urmărește îndepărtarea depozitelor de tartru și placă bacteriană de pe suprafețele dentare. Domeniul de aplicare al detartrajului cu ultrasunete este tartrul supragingival și cel subgingival situat imediat sub marginea gingivală liberă. Se realizează cu ajutorul unui aparat ce transmite la nivelul vârfului vibrații ultrasonice cu acțiune de dislocare a blocurilor dure de tartru, completate de un jet puternic de apă. Acesta asigură îndepărtarea în totalitate a reziduurilor. În urma manoperei, primul impact este cel estetic, prin detartraj obținându-se un zâmbet mai alb, mai curat și strălucitor.

Detartrajul efectuat corect este o procedură neinvazivă și nu afectează în niciun fel structura dentară.

Așadar, este important să reținem că detartrajul nu este dăunător; singurul lucru care ar putea să afecteze sănătatea orală este amânarea lui. Un pachet complet de igienizare trebuie să asocieze pe lângă detartraj, periaj profesional și Air Flow. Acesta din urmă asigură, prin pulverizarea sub presiune pe suprafețele dinților a unui jet de apa cu bicarbonat de sodiu, îndepărtarea resturilor fine rămase și a eventualelor colorații superficiale.

CE ESTE TARTRUL?

Tartrul este un complex organo-mineral aderent atât pe suprafața dentară cât și pe alte structuri solide orale (lucrări protetice, aparate ortodontice). Acesta se formează prin mineralizarea plăcii bacteriene și a sărurilor din salivă și în funcție de modalitățile de fixare și de aderența lui față de suprafața dentară, dislocarea poate fi mai ușoară, de obicei supragingival, sau mai dificilă subgingival.

Tartrul determină un contact intim și foarte strâns al plăcii bacteriene cu țesutul gingival, ceea ce face dificilă abordarea și eliminarea plăcii prin manevre terapeutice uzuale. Se mărește în volum progresiv și poate produce sângerarea gingiei la periaj, leziuni gingivale, ulcerații, fiind un factor favorizant al inflamației parodontale. De asemenea, poate masca existența unor procese carioase care nedepistate în timp util pot genera complicații.

EXISTĂ VREO LEGĂTURĂ ÎNTRE DIETA ȘI TARTRU?

Există. Studiile au arătat că un consum ridicat de alimente bogate în calciu, fosfor, proteine și glucide favorizează depunerea mai rapida a tartrului. Dar mai mult decât conținutul alimentelor, depunerea tartrului este influențată de consistență – alimentele dure cu acțiune mecanică pronunțată întarzie formarea tartrului dentar.

CÂT DE DES TREBUIE EFECTUAT DETARTRAJUL?

În general, recomandăm ca această procedură să fie efectuată o data la 6 luni. Totuși, frecvența detartrajului variază de la o persoană la alta și depinde atât de pH-ul și compoziția salivei fiecăruia, cât și de eficiența obiceiurilor de igienizare orală ( o tehnică de periaj corectă, folosirea dușului bucal, folosirea aței dentare).

Datorită ritmului de depunere al tartrului variabil de la individ la individ, există persoane care au nevoie de detartraj mai des. De aceea, doar o evaluare a medicului stomatolog poate stabili corect intervalul de timp la care se recomanda detartrajul.

AVANTAJELE DETARTRAJULUI CU ULTRASUNETE:

  • Mijloc de detartraj modern, eficient și ergonomic
  • Acțiune mai puțin traumatizantă asupra structurilor dentare și gingivale,când este folosit în mod corespunzător
  • Îndepărtarea depozitelor pigmentate provocate de cafea, ceai, fumat
  • Este bine suportat și nedureros
  • Nu necesită anestezie.

CONTRAINDICAȚIILE DETARTRAJULUI CU ULTRASUNETE:

  • Pacienți cu boli infecțioase, contagioase
  • Hiperestezie dentinară accentuată
  • Copii mici
  • Pacienți cu reflexe de vomă exagerate
  • Bolnavi cardiaci purtători de stimulator cardiac (în cazul aparatelor magnetostrictive).

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

programare
online
programare
În urma consultului stomatologic este posibil să vă recomandăm proceduri de chirurgie dentara. Vom fi alături de dumneavoastră pe toată durata procesului!Servicii stomatologice30