Acest website foloseste cookie-uri. Navigand in continuare sau inchizand aceasta fereastra, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla detalii | Inchide

Chirurgie ortognată

Chirurgia ortognată reprezintă o serie de intervenții complexe care au drept scop repoziționarea oaselor maxilare astfel încât să se amelioreze fizionomia și funcționalitatea aparatului dento-maxilar.

În clinica Dental Hospital România se realizează intervenții de chirurgie ortognată în condiții de bloc operator, sub anestezie generală de către o echipă multidisciplinară din care fac parte: chirurg oro-maxilofacial supraspecializat în efectuarea acestei proceduri chirurgicale, medic anestezist și medic specialist ortodont.

La Dental Hospital România, puteți beneficia de tratamente ortodontice și de chirurgie ortognată la standarde excepționale și, totodată, aici veți găși și suportul psihologic necesar pe toată durata terapiei.

 

Indicații:

  • anomalii dentomaxilare severe, care nu pot fi corectate numai prin intervenții ortodontice
  • corectarea asimetriilor faciale
  • tulburări severe de creștere ale oaselor maxilare (micrognații sau macrognații)
  • sindromul de apnee obstructivă în somn

Chirurgia ortognată este recomandată pacienților de peste 18 ani, care prezintă indicațiile necesare pentru această procedură.

În cazul pacienților care, pe lângă procedurile ortodontice obișnuite, au nevoie și de acest tip de intervenție chirurgicală, durata tratamentului se poate prelungi până la 2 ani. Aceasta necesită răbdare și complianță din partea pacientului, dar rezultatele estetice și funcționale vor fi pe măsura așteptării.

Beneficii

corectarea malocluziei și, astfel, ameliorarea funcției maxilarelor, cât și prevenirea altor neplăceri ulterioare de natură ortodontică, favorizate de o eventuală igienă defectuoasă ca urmare a poziției nefericite a mandibulei și maxilarului
ameliorarea aspectului estetic al feței, grație intervențiilor care aduc maxilarele în poziția corectă
ameliorarea vorbirii, atunci când poziția defectuoasă a maxilarelor determină deficiențe de vorbire
ameliorarea funcțiilor respiratorii, prin eliminarea unor probleme favorizate de poziționarea incorectă a maxilarelor, precum apneea de somn
eliminarea altor probleme neplăcute, determinate de aceleași eventuale decalaje între maxilar și mandibulă, precum traumele periodontale, durerile de cap devenite cronice ori suferințele articulare

Etape

consultație de specialitate și stabilirea planului de tratament
poziționarea corectă a dinților prin intervenție ortodontică
efectuarea intervenției de chirurgie ortognatică
etapa a doua a tratamentului ortodontică

Intrebari frecvente

Când este nevoie de chirurgia ortognată?

Acest serviciu este recomandat atunci când abilitățile de a mesteca și inciza nu au o funcționalitate corectă.

Ce simptome apar după intervenție?

În general, post-chirurgical apar: edemul, durerea, hematoamele, inflamația gâtului, congestia nazală și amorțeala bărbiei și buzelor, dar aceste efecte se reduc cu ajutorul medicamentației prescrise de medic.

Este nevoie de o igienă specială după intervenție?

Zonele din interiorul cavității bucale trebuie păstrate curate. Recomandate sunt periuțele moi, dușul bucal și clătirea cu apă de gură, de două ori pe zi.