Cum să îți pregătești copilul pentru vizita la stomatolog?

Îngrijirea sănătății orale a celor mici este cu siguranță dorința fiecărui părinte. Din acest motiv, vizita la medicul stomatolog pentru copii este un eveniment deosebit de important în viața copiilor. Cu toate acestea, de multe ori, vizita la stomatolog este asociată cu sentimente de frică și neîncredere în special din partea celor mici. În multe cazuri, aceste sentimente se cauzează unui contact inițial nefericit cu lumea medicală sau poveștilor traumatizante pe care le aud de la alte persoane. Oricare ar fi motivul, există nenumărate posibilități prin care putem schimba această percepție.

Începe din timp

Academia Americană de Pedodonție declară că momentul ideal pentru prima vizită este apariția primului dinte. În felul acesta, copilul va intra sub observația timpurie a unui specialist, care va putea depista orice fel de problemă, garantând rezolvarea ei mult mai ușor.

Vizita „în joacă”

Vizita în joacă este un concept inovator și foarte util pe care echipa Dental Hospital România l-a adoptat cu rezultate excelente. Vizitarea cabinetului de medicină dentară fără a presupune o intervenție propriu-zisă, îi permite copilului să se acomodeze cu mediul și să manifeste o încredere mai mare în medicul care îl tratează. Prezentarea instrumentelor, a scaunului, a materialelor sau chiar un tur al clinicii poate fi primul pas.

Medic specialist pedodont

Un alt factor decisiv în succesul vizitei la stomatolog este reprezentat de medic. În prezent, prin dezvoltarea specialității de Pedodonție, copiii pot beneficia de un medic care îi abordează mult mai cald, mai deschis, mai jovial și care le traduce în cuvinte potrivite pașii tratamentului. Copiii simt această trecere de la medicul sobru la o lume colorată și adaptată nevoilor lor. De aceea, recomandarea este să alegeți pentru copilul dumneavoastră un medic specialist.

Departament special de Pedodonție

Este foarte important ca din momentul în care intră în clinică și până în momentul în care pleacă, copiii să se simtă într-o lume special creată pentru ei. De aceea, este esențială existența unui spațiu care să semene mai mult cu o grădiniță decât cu o clinică. De la jucării, creioane colorate, figurine, măsuțe și baloane până la personajele lor preferate din desenele animate, fiecare detaliu poate condiționa starea copiilor. Din acest punct de vedere, Dental Hospital România se mândrește cu un departament special conceput pentru micuți.

Evitați promisiunile dulci

În foarte multe cazuri, părinții promit recompense dulci prin expresii în care sugerează copiilor că la stomatolog pot plânge sau îi poate durea („dacă nu plângi, îți dau…” , „dacă ești cuminte, îți cumpăr… ”). Psihologii ne recomandă să evităm astfel de abordări. Aceasta cu atât mai mult cu cât promisiunile dulci vor fi în contradicție totală cu sfaturile pe care cei mici le vor primi de la medic (să se spele pe dințișori, să nu mai mănânce așa de multe dulciuri etc.).

Fiți exemplu pentru copii

Din nou, este util să amintim despre puterea exemplului în educație. Copiii copiază foarte mult din comportamentul părinților. De aceea, încercați să transmiteți copiilor dumneavoastră obiceiuri orale sănătoase. Lăsați-i să vadă importanța pe care o acordați igienei orale, controalelor periodice la medicul stomatolog și alimentației.

Echipa Dental Hospital România vă stă oricând la dispoziție cu un departament de Pedodonție unde culorile și zâmbetele, jucăriile și desenele creează un univers special pentru copii. Medicii noștri specialiști completează tabloul unui tratament modern, în care primează interesul pentru bunăstarea și confortul pacienților noștri, fie ei cât de mici!

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare